Veilingen faillissement geen Ebay veiling!

By | 4 december 2012


Faillissementsverkopen vinden steeds vaker plaats op het internet. Bekende website’s zoals Ebay en vakantieveilingen hebben al meerdere jaren. Een veiling faillissement is kopen bij opbod: zoals als met uw Ebay account meldt u zich aan en bied u mee op goederen van uw voorkeur. Echter zijn er wel een aantal belangrijke verschillen tussen het kopen op een veiling site of kopen op faillissementsveiling. Wanneer u op Ebay een aankoop doet weet u dat u koopt bij een partij die uit vrije wil zijn goederen aanbiedt. Een faillissementsveiling is natuurlijk wel iets heel anders ondanks dat u net zo snel een account heeft aangemaakt.

Vooraf aan de veiling zijn al veel partijen in gesprek geweest; een onderneming die failliet gaat is zeker niet niks. Jaren lang hebben medewerkers en eigenaren met veel plezier voor hun onderneming gewerkt en opeens is er een bank die eist dat de goederen verkocht gaan worden. Met tussenkomst van de curator en rechter commissaris wordt een onderneming failliet verklaard. Vervolgens bepaalt de curator of goederen openbaar verkocht gaan worden en door wie.


Vandaag de dag vindt deze verkoop via het internet plaats. Een curator maakt hiervoor gebruik van veilinghuizen die in steeds grotere getale vertegenwoordigd zijn. Het is zaak dat hij bij een veilinghuis goed let op de algemene voorwaarde. Vaak is er na aankoop geen weg meer terug. Meestal moet u de gekochte goederen ophalen op een vooraf vastgelegde dag. Tevens betaalt u opgeld aan het veiling huis; dit is een vergoeding voor de publicatie en andere handelingskosten.